Ook studenten moeten beschikken over een geldige autoverzekering. Vaak zijn dit soort verzekeringen voor studenten een stuk duurder dan voor de doorsnee burger, aangezien de leeftijd en het aantal schadevrije jaren een stuk lager ligt. Gelukkig zijn er genoeg autoverzekeringen voor studenten beschikbaar, zonder dat zij daardoor gelijk extreem diep in de buidel hoeven te tasten. Op onlineautoverzekeringvergelijker.nl kun je autoverzekeringen voor studenten gemakkelijk vergelijken en afsluiten. Met een paar simpele gegevens kan de vergelijker alle autoverzekeringen van Nederland tegen elkaar afwegen, zodat jij in een oogopslag ziet wat voor jou de beste optie is. Hieronder lees je hoe de autoverzekering vergelijker werkt.

Zo vergelijk jij een autoverzekering voor studenten

Als je op de website van onlineautoverzekeringvergelijker.nl kijkt zie je dat je naar de zogenaamde vergelijker kunt gaan. Als je hier bent zal je zien dat er van je wordt verwacht dat je een aantal gegevens van jezelf deelt. Deze gegevens zullen door de vergelijker worden gebruikt om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat jij verzekerd wilt hebben, en hoeveel je dat ongeveer gaat kosten. Sommige verzekeraars bieden een speciale autoverzekering voor studenten aan. Hiermee bespaar je dan enigszins om de hogere kosten. De grens voor een hogere premie bij een autoverzekering ligt op 24 jaar. Ben je jonger dan dit, dan ga je meer betalen dan oudere bestuurders. Dit kan dus enigszins worden gecompenseerd door een speciale aanbieding, maar je kunt ervan uit gaan dat je sowieso duurder uit bent dan de ‘normale’ klanten. Nadat jij alles hebt ingevuld, kun je snel zien wat voor jou de beste optie is.

Verschillen in autoverzekeringen

Net zoals bij andere autoverzekeringen kun je bij een autoverzekering voor studenten kiezen uit een aantal verschillende verzekeringsopties. Je kunt kiezen uit drie niveaus van verzekering. Oplopend qua mate van dekking zijn dat de WA-verzekering, de beperkte casco en de volledige cascoverzekeringen. Kies je voor de WA-autoverzekering voor studenten, dan ben je slechts verzekerd voor de schade die jij aanbrengt bij anderen. Deze minimale dekking is wettelijk verplicht in Nederland. Rij jij rond zonder verzekering? Dan is de kans groot dat je een flinke boete ontvangt. Wil je volledig verzekerd zijn? Dan kun je het beste kiezen voor de volledige casco studenten autoverzekering. Je hebt dan je auto volledig verzekerd tegen schade, en ook jij als persoon bent gedekt.

Hoe gaat de overstap?

Als je op onze site hebt gekozen voor jouw autoverzekering, dan kun je deze gewoon afsluiten zonder de site te verlaten! Met een paar klikken op de knop heb jij je aangemeld voor de verzekering, en het handige is, dat jij niet eens je oude verzekering hoeft op te zeggen! De verzekeraars regelen het opzeggen van jouw oude polis onder elkaar, en jij ontvangt de papieren voor jouw studenten autoverzekering binnen een paar werkdagen op de mat! Snel geregeld dus, en je betaalt nooit meer te veel.