Degenen die een auto leasen hoeven zich niet altijd zorgen te maken over de verzekering van de auto, want dat wordt geregeld door de baas. Maar als jij deze baas bent, of je bent een ZZP’er die zijn of haar auto zakelijk wilt gebruiken, moet jij hier wel rekening mee houden. Het is belangrijk om te weten dat een zakelijke autoverzekering niet hetzelfde is als een particuliere autoverzekering. Wat een autoverzekering voor zakelijk gebruik precies is, en waar je op moet letten bij het afsluiten, lees je hieronder.

Verschillen tussen zakelijk en privé

Als ‘gewone’ werknemer is de kans klein dat jij een zakelijke autoverzekering nodig hebt. Het normale woon-werkverkeer is namelijk ook gedekt onder een normale particuliere autoverzekeringen. Ook de rit naar de klant, als deze niet te vaak plaats vindt, valt hieronder. Een autoverzekering zakelijk gebruiken komt eigenlijk alleen van pas als je dagelijks naar klanten of opdrachten rijdt. Bedrijfsauto’s, bestelbussen en lesauto’s zijn voorbeelden van auto’s die bij uitstek geschikt zijn voor een zakelijke autoverzekering. Als je auto geen zakelijke maar een particuliere verzekering heeft terwijl je daar geen recht op hebt, zal de verzekeraar niet uitkeren bij een geval van schade.

Zakelijke autoverzekering afsluiten

Bij onlineautoverzekeringvergelijker.nl kun je er voor kiezen om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. De vergelijker-tool die je op de site vindt laat je simpelweg kiezen voor de zakelijke variant. Zo zie je beste zakelijke autoverzekeringen op je scherm verschijnen. Uiteraard wordt er wel wat andere informatie van je verlangd dan bij een particuliere verzekering. Zo gaat het bij zakelijke autoverzekeringen vooral om het aantal verschillende chauffeurs dat de auto zal gebruiken. Als je een autoverzekering als ZZP’er wilt, kan je dat natuurlijk ook aangeven. Weet wel dat een verzekering voor zakelijk gebruik vaak een stuk duurder is dan een particuliere verzekering. Dit komt door het aantal chauffeurs, maar ook doordat je als zakelijk gebruiker van een auto vaak meer kilometers maakt. Ook voor zakelijke verzekeringen kies je uit drie verschillende type verzekeringen: WA, Beperkt casco, en volledig casco. WA is het minimum, en volledig casco de meest dekkende verzekering. Dit merk je natuurlijk ook in de prijs.

Afsluiten autoverzekering zakelijk gewoon op de site

Autoverzekeraars werken steeds beter samen, waardoor jij als klant niet meer hoeft na te denken over het opzeggen van je oude verzekering. Bij het aangaan van je nieuwe verzekering geef je aan waar je op dat moment verzekerd bent. De twee verzekeraars regelen vervolgens onderling jouw overstap. In een mum van tijd is dat dus gebeurd, en daardoor ontvang je de polis van de nieuwe verzekering binnen een paar werkdagen op je deurmat