Gemiddeld gezien betaalt men in Nederland ruim 15% te veel voor hun autoverzekering. Dat houdt in dat datgeen dat zij graag verzekerd willen hebben, bij een andere verzekeraar goedkoper af te sluiten is. Mede hierom kun je bij onlineautoverzekeringvergelijker.nl gemakkelijk alle verzekeraars van Nederland met elkaar vergelijken. Omdat wij compleet onafhankelijk zijn is het makkelijk om de juiste verzekering voor jouw specifieke situatie te vinden. Bovendien is het zelfs mogelijk om de verzekering op deze site gelijk af te sluiten. Een autoverzekering afsluiten was nog nooit makkelijker en sneller dan op deze website. Maar hoe werkt het precies?

Autoverzekering Afsluiten

Zoals gezegd is het vergelijken en afsluiten van de verschillende verzekeringen erg gemakkelijk. Je opent de tool op onze website en je ziet gelijk wat er van je wordt verwacht. Er moeten een aantal velden worden ingevuld zodat de vergelijker weet wat voor verzekering jij nodig hebt. Zo moeten er uiteraard persoons specifieke gegevens worden verstrekt. Hierbij kun je denken aan je naam, geboortedatum, adres en schadevrije jaren. Hierbij is belangrijk om op te merken dat het per gebied waar men woont erg kan verschillen wat de goedkoopste verzekering is. Zo is in Den Haag de prijs voor autoverzekeringen het hoogst. Logischerwijs is je premie lager als je veel schadevrije jaren hebt, en betaal je over het algemeen meer als je een wat jongere chauffeur bent.

Nadat je je kenteken hebt gegeven zodat de dagwaarde van je auto bepaald kan worden, moet je kiezen tussen een drietal type verzekeringen. Dat zijn de volgende drie opties:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • Beperkt casco
  • Volledig casco

De WA-verzekering is voor iedere bezitter van een auto verplicht. Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor alle schade die jij bij anderen veroorzaakt. Voor het verzekeren van je eigen auto of letsel moet je kiezen tussen de andere twee opties. Uiteraard geldt dat hoe beter je verzekerd bent de maandelijkse premie hoger is. Er zijn ook nog een aantal aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering, en een no-claim beschermer.

Nadat je alles hebt ingevuld kan de vergelijker aan het werk gaan. In een mum van tijd komen de verschillende opties tevoorschijn. Zo zie je gemakkelijk wat de goedkoopste is. Nadat je je keuze hebt gemaakt, kun je de autoverzekering afsluiten op de website!

Wat gebeurt er met mijn oude verzekering?

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden om te wisselen van autoverzekering. De verzekering regelen namelijk onderling de overstap van de ene naar de andere. Hierdoor hoef jij niets anders te doen dan een nieuwe verzekering afsluiten. De verzekeraar neemt contact op met je huidige aanbieder, en alles wordt voor je geregeld. Binnen een aantal werkdagen ontvang je je nieuwe polis op de mat, en ben je overgestapt. Je sluit (meestal) een jaarcontract af. Je kan dus één keer per jaar overstappen. Een autoverzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk als bij onlineautoverzekeringvergelijker.nl.