Autoverzekering Vergelijken 2019

Jaarlijks betalen we bijna 15 procent te veel voor onze autoverzekering. Dit komt simpelweg doordat we niet ieder jaar nakijken of de verzekering nog wel bij de huidige auto en situatie past.

En dat is niet alles. Bij nieuwe autoverzekeringen krijg je doorgaans een beter tarief voor het eerste jaar. Je kunt dus al snel de rekensom maken dat autoverzekeringen goedkoper zijn wanneer je de tijd neemt om de beste verzekering te vinden.

Goedkopere autoverzekeringen ontstaan vooral door regelmatig te veranderen. Als je niet regelmatig verandert, bespaar je dus ook niets.

Vergelijken van Autoverzekeringen

Klaar met de autoverzekeringen vergelijken? Dan heb je mogelijk jouw nieuwe, betere, autoverzekering uitgekozen. Alleen nu moet je nog overstappen. Een complex en moeizaam proces. Of niet?

Tegenwoordig is het overstappen van autoverzekering makkelijker en sneller dan ooit. Dat komt omdat de verzekeraars het onder elkaar afhandelen. Je hoeft kortom niets te doen.

Binnen enkele werkdagen ontvang je de nieuwe polis op de deurmat. Zonder dat je iets hebt gedaan, is jouw nieuwe (goedkopere) autoverzekering geregeld.

En heb je na een jaar het idee dat het goedkoper of beter kan? Dan kan je opnieuw met onze vergelijker de beste autoverzekeringen vergelijken. Zo weet je altijd zeker dat jouw auto voor de beste prijs een verzekering heeft.

Beste Autoverzekering?

Maar hoe ontdek je of de autoverzekering die de hoogste waardering krijgt ook het best bij jou past? Dat doe je door recensies van andere gebruikers op het internet te lezen, de polisvoorwaarden door te nemen en dit allemaal tegenover de verwachte premie te zetten.

Met deze drie onderdelen in het achterhoofd kan je vervolgens autoverzekering vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en service. En bij onlineautoverzekeringvergelijker.nl kan dat helemaal gratis.

Buiten deze drie onderdelen om kan je natuurlijk ook naar andere facturen kijken. Binnen de respectievelijke polisvoorwaarden staat per geval vermeld wat er wel en niet vergoed is. Tevens is te vinden tot welke bedragen je een eigen risico hebt. Bij de goedkopere autoverzekeringen kan dit logischerwijs een veelvoud zijn van duurdere alternatieven.

Vergeljker

Voordat onze vergelijker uitrekent welke tool het beste bij jou past, moet je eerst diverse kenmerken doorgeven. Je kunt hierbij denken aan;

  • Jouw kenteken voor het bepalen van de huidige dagwaarde
  • Of er behoefte is aan een aanvullende verzekering
  • Postcode voor een locatie afhankelijke premie
  • Leeftijd en schadevrije jaren

Onder andere de vier bovenstaande factoren kunnen grote invloed hebben op de volgorde van de vergelijker. Bij andere waardes, zoals minder schadevrije jaren of andere postcodes, kunnen de goedkoopste autoverzekeringen uit het niets de duurste worden.

Voor een realistische prijsberekening is het daarom nodig om de vergelijker zo precies mogelijk in te vullen. Alleen dan kan je optimaal de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Het invullen van de vergelijker neemt doorgaans enkele minuten in beslag. Op basis van een klein aantal kenmerken, zoals eerder benoemd, kan onze vergelijker berekenen welke autoverzekering het best bij jou past.

Onze vergelijker sorteert automatisch de resultaten op prijs. Deze sortering is eenvoudig aan te passen om de resultaten bijvoorbeeld te sorteren op eerdere ervaringen of beste service.

Goedkope Autoverzekering Vergelijken

Bij veel autoverzekeringen hoeft het zeker niet te zijn dat goedkopere autoverzekeringen slechter zijn. Je moet echter ook niet te makkelijk voor een goedkoop alternatief kiezen. Zoals we eerder benoemden is het bestuderen van de polisvoorwaarden belangrijk.

Als een autoverzekering namelijk te goed overkomt, kan er mogelijk binnen de polisvoorwaarden iets verstopt zitten waardoor een verzekering minder aantrekkelijk wordt.

Daardoor is het naast elkaar leggen van de verschillende polisvoorwaarden van de goedkope autoverzekeringen met prijzigere alternatieven de beste manier op de opties te vergelijken.