Er zijn tientallen verschillende autoverzekeringen in Nederland. De meeste autoverzekeringen lijken erg op elkaar. Ze onderscheiden vaak verschillende premies op basis van leeftijd, schadevrije jaren, type auto en de woonplaats van de verzekerde. Maar er zijn ook verzekeringen die behoorlijk anders zijn dan de standaard autoverzekeringen.  Zo was er bijvoorbeeld de CarKroodle verzekering van Aegon. Deze autoverzekering werd ook wel een rijstijlverzekering genoemd. Deze verzekering maakte gebruik van de Kroodle stick die je rijstijl in kaart bracht. Wanneer je bewust en veilig reed kon je korting op je autoverzekering verdienen. Maar zoals je inmiddels misschien al door hebt, is Aegon inmiddels gestopt met de CarKroodle verzekering.

Hoe werkte CarKroodle?

Wanneer je de CarKroodle verzekering afsloot bij Aegon kreeg je direct een Kroodle stick bij je thuisbezorgd. Deze stick kon je vervolgens in de OBD-poort van de auto steken. Wanneer de stick geplaatst is, kunnen de bewegingssensoren en gps-ontvanger hun werk gaan doen. Op deze manier kan de verzekeraar inzicht krijgen in je rijgedrag.  Op basis van de snelheid, remgedrag en de tijdstippen waarop je rijdt, werd vervolgens een maandelijkse score bepaald. Een score boven de 60 maar onder de 80 levert 10% korting op. Met een score boven de 80 kwam je in aanmerking voor de maximale korting. De maximale korting die je op de autoverzekering kon ontvangen was 20% per maand. Door middel van de app kun je gedurende de maand inzicht krijgen in je score. Zo kun je op basis van een slechte tussenscore nog beter je best doen om op die manier meer korting te verdienen.

Waarom is CarKroodle gestopt?

De belangrijkste reden om met de CarKroodle verzekering te stoppen was het uitblijven van populariteit. Volgens Aegon moet je ook durven te stoppen als een innovatieve verzekering niet aan blijkt te slaan. De matige populariteit van CarKroodle heeft vermoedelijk te maken met de hoge premie. Zelfs met de hoogste korting is de premie van CarKroodle vrij fors. Vanaf 1 november 2017 zijn alle klanten die over CarKroodle beschikten, ondergebracht bij andere verzekeringen van Aegon.